Gençlik çalışmalarında hangi çevrimiçi araçları kullanabilirsiniz? (III)

Sunularınızı kişiselleştirmek, gerçek zamanlı geri bildirim almak ve kitle etkileşiminin tadını çıkarmak ister misiniz?

Öyleyse, başka bir yararlı çevrimiçi araç denemenizi öneririz – Mentimetre.

Bu uygulamayı kullanarak, sunumlarınıza öğrencilerinizi katılmaya teşvik edecek ve cep telefonlarını veya bilgisayarlarını kullanarak dersin ya da faaliyetin aktif bir parçası olabilecek çeşitli sorular veya görevler ekleyebilirsiniz.

Mentimetre platformu izleyicilerin soruları, fikirleri ve duyguları gerçek zamanlı olarak toplamalarını sağlayarak etkinliğin daha fazla etkileşimine katkıda bulunur ve eğitmenin işini kolaylaştırır.

Ücretli sürüme ek olarak, bu basit çevrimiçi eğitim uygulaması ücretsiz bir sürümü de mevcuttur. Ücretsiz sürümde bir sunumda soru sayısı iki ile sınırlıdır ve hazır sunumları içe aktarmanıza izin vermez. Ancak, ücretsiz sürüm oluşturulan sunum sayısını sınırlamaz.

Uygulamanın olasılıkları hakkında daha iyi bir fikir için, sunuma ne tür sorular ekleyebileceğinizi şu şekilde listeleyebiliriz: açık sorular, çoktan seçmeli, ölçeklendirme, bir cümlenin veya ifadenin sonunu yazabilirsiniz, görüntü seçimi, puan verme yeteneği, kısa sınavlar ve benzerleri. Cevaplar ekranda gerçek zamanlı olarak görüntülenecektir.

foto_mentimeter

İzleyici için ilginç ve görsel olarak çekici bir seçenek sözde Kelime Bulutu – ilk bakışta en çok dinleyicinin hangi kelimeyi veya ifadeyi yazdığını görebilirsiniz – bu kelime diğerlerinden daha büyük görünecektir. Genellikle geri bildirim için kullanılır.

foto_imetre 2

Peki menti nasıl çalışır? Dinleyicilerin, cihazlarına menti.com adresini ve her bir sunumla ilişkilendirilmiş belirli sayısal kodu girmesi yeterlidir. Daha sonra soruları mobil cihazları aracılığıyla anonim olarak cevaplayabilir veya sunucunun ne istediğini yazabilirler. Sonuçlar gerçek zamanlı olarak görüntülenir. Katılımcı sayısı da görülür. İnternet bağlantısının önemli olduğunu unutmayınız.

Yaratıcılığın sınırı yoktur ve uygulamayı çeşitli toplantılarda, beyin fırtınasında, grup etkinliklerinde, öğretimde, konferanslarda ve benzerler etkinliklerde kullanabilirsiniz. Uygulamanın eğitim sürecinde geniş bir kullanım alanı vardır, bu yüzden öğretmenlere veya gençlik çalışanlarına bu aracı öneriyoruz. Buzları kırmak, müfredatı canlandırmak, öğrencilerin veya gençlerin ne öğrendikleri hakkında anında geri bildirim almak ve size soru sormak için kullanabilirsiniz.

Çekici ve etkileşimli sunumlarınızı oluşturacağınız Mentimetre uygulamasına bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://www.mentimeter.com/

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.