Erasmus+ Akreditasyon: Başvuru süreci

-Başvuru süreci-

Akreditasyon için plan yapın ve başvurun

Yetişkin eğitiminde bir akreditasyon planlıyor musunuz? Bu sayfada başvuruya nasıl devam edeceğinizi, hangi süre ve formalitelere uymanız gerektiğini ve başvuruların değerlendirilmesinde hangi kriterlerin rol oynadığını öğreneceksiniz.

Kimler başvuruda bulunabilir?

“Yetişkin eğitimi” örgün, yaygın veya gayri resmi olsun, ilk eğitimden sonra yetişkinler için işle ilgili olmayan herhangi bir öğrenme biçimi olarak tanımlanır. Bu, mesleki gelişimi içermez. Yetişkin eğitimi sağlayıcıları, yetişkin eğitimini açıkça erişilebilir bir şekilde düzenli veya tekrarlayan bir ana veya ikincil görev olarak sunan tüm kurumlar olarak anlaşılır.

Türkiye’de bulunan ve aşağıdaki tanımlardan en az birini karşılayan kamu ve özel kuruluşlar başvurabilir:     

  • Örgün, yaygın ve gayri resmi yetişkin eğitimi sağlayanlar Yetişkin eğitimi sağlayıcıları, özellikle belediye kurumları, yetişkin eğitim merkezleri, özel kuruluşlar, sendikalar, odalar, partiler ve dernekler, ebeveyn okulları ve aile eğitim merkezleri, akademiler, üniversiteler ve uzaktan eğitim enstitüleri başvuruda bulunabilir.
  • Yerel ve bölgesel yönetimler, koordinasyon organları ve yetişkin eğitiminde rolü olan diğer kurumlar
    Yetkililer veya koordinasyon kurumları ve kuruluşları, yetişkin eğitimiyle ilgili konularla ilgilenirlerse başvurabilirler. 

Hem mesleki eğitimde hem de yetişkin ve / veya okul eğitiminde aktif olan bir kurum, aynı anda her bir alanda başvuru yapabilir.

Kurumlar, başvurularını üç alandan birinde (yetişkin eğitimi, mesleki eğitim ve ileri eğitim ve okullaşma) ya bireysel bir organizasyon olarak ya da bir hareketlilik konsorsiyumunun koordinatörü olarak sunabilirler. Hem bireysel bir organizasyon olarak hem de yukarıdaki alanlardan birinde bir hareketlilik konsorsiyumunun koordinatörü olarak aynı anda iki başvuruda bulunmak mümkün değildir.

Aşağıda, başvuru sürecinin temel yönlerini ve adımlarını size tanıtacağız:

  1. Akreditasyona iki yaklaşım
  2. Organizasyon kayıt sistemi ve OID
  3. Başvuru ve başvuru belgeleri için resmi adımlar
  4. Uygulamanın içeriğini geliştirin
  5. Seçim süreci ve uygunluk kriterleri

Bu bölümlerin her birinde gerekli araçları ve belgeleri bulacaksınız. Belgeler her başvuru turunda yeniden sunulur. Yıldan yıla değişiklikler olabilir. Bir başvuruda bulunmak için lütfen daima mevcut başvuru turundaki belgeleri kullanın.

1. Akreditasyona iki yaklaşım

Tek bir kurum olarak akreditasyon Erasmus programına başvurmaya uygun olan ve sürekli katılmak isteyen tüm kurumlar, yetişkin eğitiminde çalışan personel için finansman başvurusunda bulunmak üzere akreditasyon alabilirler.

Hareketlilik konsorsiyumu olarak akreditasyon gelecek programda bir konsorsiyumu koordine etmek isteyen kurumların Erasmus akreditasyonuna ihtiyacı vardır. Bir konsorsiyum lideri olarak akreditasyon alarak, kaynakları paylaşan ve yurtdışında ortaklık hareketlilik faaliyetleri düzenleyen bir grup kuruma liderlik edersiniz. Konsorsiyum üyeleri, konsorsiyum liderinin Erasmus planının hedeflerine ve her üyenin ihtiyaçlarına bağlı olarak yıldan yıla değişebilir. Bu, yeni ortakların program süresi boyunca mevcut bir konsorsiyumun parçası olabileceği, diğerlerinin ise ayrılabileceği anlamına gelir.

Not: Bir konsorsiyuma katılan kurumların kendi akreditasyonlarına ihtiyaçlaryoktur. Ancak, konsorsiyum koordinatörü ile aynı ülkeden olmaları gerekir.

2. Organizasyon kayıt sistemi ve OID

Başvuru yapabilmek için kurumunuzun Organizasyon Kayıt Sistemine (ORS) kayıtlı olması gerekmektedir. Zaten bir PIC numaranız varsa, kurumunuz zaten ORS’ye kayıtlıdır ve OID’nizi orada da bulacaksınız. Avrupa Komisyonu’nun kurumsal kayıt sistemi, Erasmus + programına dahil olan kurumların tüm ana verilerini yönetir. Her kurumun tanımlama özelliği, organizasyon kayıt sistemine kayıt olurken otomatik olarak atanan dokuz basamaklı bir OID kodudur.

  • Kurumunuz zaten kayıtlı mı ve bir OID veya PIC’ye sahip mi? O halde lütfen kurumunuzun verilerinin ve saklanan belgelerin (finansal bilgi formu, tüzel kişilik formu gibi) hala güncel olup olmadığını kontrol edin ve gerekirse güncelleyin. 
  • Kurumunuz henüz kayıtlı değil mi? O halde lütfen kayıt olun.

3. Başvuru ve başvuru belgeleri için resmi adımlar

3.1. Genel koşullar hakkında bilgi edinin

Programın çerçeve koşulları aşağıdaki belgelerde açıklanmıştır. Ayrıca, burada olası yenilikleri öğrenmek için başvuru süreciyle ilgili deneyimi olan kurumları da tavsiye ediyoruz.

3.2. Program | Başvuru turunun takvimi

  • Son gönderim tarihi: 29 Ekim 2020, öğlen 12:00 (Brüksel saati) .
  • Finansman kararı: 2021 Şubat ortası

Akreditasyona başvurmak için aşağıdaki belgelere ve araçlara ihtiyacınız olacak:

Zorunlu belgeler

2020 akreditasyon çağrısı

Ek I: Erasmus + kalite standartları

Yetişkin eğitiminde Erasmus + akreditasyonu için başvuru formu

3.4. Elektronik uygulama

Başvuran kurumun eğer varsa bir OID numarası, başvurunuzu hazırlayabilirsiniz.
Başvurular sadece elektronik ortamda yapılabilir.

Bu yıldan itibaren başvurular online “Erasmus + Formlar” platformu üzerinden yapılacaktır  Lütfen tarayıcınız olarak Internet Explorer’ı kullanmayın.

Yetişkin eğitimi alanındaki hareketlilik uygulamaları için lütfen KA120-ADU kimlikli başvuru formunu kullanın .

Başvuru, yalnızca elektronik olarak sunulmuşsa işleme alınacaktır.

4. Uygulamanın içeriğini hesaplayın

Akreditasyon uygulaması öncelikle mobilite faaliyetlerini stratejik olarak kuruluşunuzun gelişimine nasıl entegre edeceğinizi açıklar. Sorular, bu kalışların kurumun kurumsal gelişimini ne ölçüde desteklemesi gerektiği ile ilgilidir.

Başvurunun kalbi Erasmus planıdır. Burada uzun vadeli, ölçülebilir hedefler belirler, planlanan faaliyet türlerinin sayısını tanımlar ve kurumunuzun personel açısından planı nasıl uyguladığını gösterirsiniz. Başvuruyu göndererek Erasmus kalite standartlarına uymayı taahhüt etmiş olursunuz.

Erasmus planı ne zaman iyi olacak?

  • Kuruluşunuz, deneyiminiz ve istekleriniz için tutarlı ve uygun şekilde plan yapın.
  • Spesifik hedefler tanımlayın.
  • Kuruluşunuzun ihtiyaçları ve zorluklarıyla ilgili olun.
  • Erasmus planınız üzerinde farklı düzeylerdeki birkaç meslektaşınızla birlikte çalışın.
  • Adım adım planlayın. Akreditasyon dahilinde geliştirebilirsiniz.

Kurumunuzda uluslararasılaşmaya ne dersiniz?

Çok kültürlü bir kadrodan yararlanıyor musunuz? Kurumunuzdaki çalışanlar hangi dilleri konuşuyor? Uluslararası talep nedeniyle teklifinizi değiştirmek veya uyarlamak zorunda mısınız?

5. Seçim süreci ve uygunluk kriterleri

Gönderildikten sonra, başvurunuz ilk olarak resmi kriterlere göre kontrol edilecektir .

İçerik değerlendirme dört ana yönlerine göre bağımsız uzmanlar tarafından yürütülür:

  • Projenin alaka düzeyi (% 10)
  • Erasmus destinasyonları (% 40)
  • Erasmus faaliyetleri (% 20)
  • Erasmus Yönetimi (% 30)

Bu alanların her birinde minimum puan (5/20/10/15) elde edilmelidir. Bir alandaki asgari puan sayısının altına düşmek başvurunun reddedilmesine yol açar. Bir alanda minimum puana ulaşılmasa bile tüm başvurular tüm alanlarda değerlendirilecektir. Finansman almaya hak kazanabilmek için başvuruların toplamda en az 70 puan alması gerekir.

Şubat 2021’in ortalarında bir finansman kararı alacaksınız.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap /  Değiştir )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.