Bir Proje Nedir?

Bir proje açıkça belirtilen zaman, maliyet ve kalite kısıtlamaları içinde bir dizi çıktı üretmek için eşsiz bir gayrettir. Projeler standart iş operasyonel faaliyetlerinden farklıdır:

Doğada benzersizdir: Tekrarlayan süreçleri içermezler. Taahhüt edilen her proje sonuncudan farklıdır, oysa operasyonel faaliyetler sıklıkla tekrar eden (aynı) süreçleri üstlenir.

Tanımlı bir zaman çizelgesi var: Projelerin belirlenmiş bir olguya bağlı gereksinimini karşılamak için çıktıların açıkça belirlenen bir başlangıç ve bitiş tarihi vardır.

onaylanmış bir bütçeye sahip: Projelere, belirli bir toplumun gereksinimini karşılamak için çıktıların üretildiği bir mali harcama düzeyi tahsis edilir.

Sınırlı kaynaklara sahip: Bir projenin başlangıcında, üzerinde anlaşmaya varılan emek, ekipman ve materyal miktarı projeye tahsis edilmiştir.

Bir risk unsuru içerir: Projeler belirli bir belirsizlik düzeyine sahiptir ve bu nedenle iş riski taşırlar.

Yararlı bir değişime ulaşma: Bir projenin amacı, tipik olarak, bir iş değişiminin uygulanması yoluyla bir organizasyonu geliştirmektir.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.