Proje özeti nasıl olmalı?

Metin, mümkün olduğunca projenizi satılmak üzere vitrine koyacak türde olmalıdır. Bu nedenle, kelimelerin seçimine dikkat edin, böylece okuyucuyu Erasmus+ Yetişkin Eğitimi çerçevesinde desteklemeye değer bir projenin net bir resmini verin. Proje Özeti, okuyucu ve değerlendirici için projeyle ilgili bir fikir sahibi olmaları adına en önemli bölümüdür.

Projenin uygulanmasının tüm bileşenlerini özetleyiniz. Planlanan faaliyetlerin nasıl ve bu faaliyetlerin projenin uygulanması ve yerine getirilmesi için neden önemli olduklarını kısaca açıklayın. Bu özet metni okuyarak, okuyucu, projede planlanan yöntemlerin ve etkinliklerin uygun olup olmadığını değerlendirip, hedeflere ulaşılmasının mümkün olup olmadığı hakkında net bir fikri olabilir.

Tamamladığınız proje başvuru formuna dayalı olarak projenizi özetleyin. Bununla birlikte, tüm soruları yanıtladıktan sonra özetini son doldurun (Daha net, daha iyi). Herkes ne yapmak istediğinizi, hatta ne tür bir işte çalıştığınızı bilmeyenler bile anlayabilmelidir. Bu projenin neden yapılması gerekiyor? İhtiyacın var olduğunu nereden biliyorsunuz?

Projenin hedefi ve amacı nedir? Projedeki aktörleri, yeteneklerini ve deneyimleri hakkında bilgi verin. Bunlar misyonu gerçekleştirmek için neden en uygun kişilerdir? Somut ve / veya soyut olarak nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Projenizin yetişkin eğitiminde nasıl bir etkisi ve yeri olacaktır? Sonuçların projenin bitiminden sonra kullanılmasını ve hayata geçebileceğinden emin misiniz?

Kavramların seçimi açısından, Avrupa’da Yetişkin Öğrenimi için Elektronik Platformu (EPALE) platformu için Yetişkinler Platformu’nda bulunan Sözlüğü https://ec.europa.eu/epale/en/glossary kullanabilirsiniz.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.